Gündem

Mahkemenin akıl sağlığını sorguladığı Şaban Vatan: Beni isterlerse hapse atsınlar, sonuna kadar davamın arkasındayım

11 yaşındaki Rabia Naz, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi

11 Nisan 2019 08:07

Giresun'da şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın, mahkeme kararıyla 3 hafta süreyle akıl hastanesine yatırılmasına karar verildi. Yaptıkları itirazların dikkate alınmadığını belirten baba Şaban Vatan, "Beni ister akıl hastanesine göndersinler ister hapse atsınlar, sonuna kadar davamın arkasındayım" dedi.

Rabia Naz'ın anne ve babası, henüz 11 yaşındaki kızlarının intihar ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını, sorumluların korunduğunu söylüyor.
 

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018 tarihinde günü evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, mahkeme kararıyla, üç hafta süreyle Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılacak. Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, kardeşi Muhammed Vatan’ın başvurusu üzerine alınan karara tepki gösteren Şaban Vatan, “İtiraz etmemize, hakkımda asılsız sunulan iddiaların asıl belgelerini mahkemeye sunmamıza rağmen bu kararı verdiler. Adaletsizlikleri ortada, bakalım nasıl hesap verecekler” dedi.

Vatan sözlerine şöyle devam etti:

“Polis nezareti altında akıl hastanesine gönderileceğiz. Şaban Vatan’ı susturamayacaklar. Çünkü Şaban Vatan’lar var artık. Biz sonuna kadar, vatandaş olarak adalet mücadelesini sürdüreceğiz. Yaşanan süreçteki adaletsizliğe herkes tanık oldu ve asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Her ne olursa olsun hem de… Beni ister akıl hastanesine göndersinler ister hapse atsınlar, sonuna kadar davamın arkasındayım. Rabia Naz’ın failini buluncaya kadar mücadelemi sürdüreceğim.”