Gündem

Mahkemede kadın avukata “bacak bacak üstüne atma” tutanağı

Diğer avukatlar tutanağa şerh düştü

17 Haziran 2024 07:42

Van’daki bir mahkeme hâkimi duruşmada bacak bacak üstüne atan kadın avukatı "duruşma düzenini bozduğu" gerekçesiyle uyararak tutanak tuttu. Duruşmada uyarılan avukat Gülay Özgökçe, “12 yıllık avukatım, nasıl davranacağımı çok iyi biliyorum. Hâkimin tutumu keyfiydi, üstünlük sağlamak istedi” dedi.

Hürriyet’ten Elif Altın imzalı habere göre, tutanakta, “Av. Gülay Özgökçe’nin mahkeme hâkimi karşısında bacak bacak üstüne attığı görüldü, mübaşir tarafından nezaketen uyarıldığı, bacaklarını indirmediği görüldü. Mahkeme hâkimi tarafından herkesin huzurunda nezaketle uyarıldı. İndirilmesi rica edildi, avukat hanım indirmemekte ısrar ettiği görülerek huzurda bulunanlarca imza altına alınan tutanak tanzim edildi” denildi.

Diğer avukatlar tutanağa şerh düştü

Diğer avukatlar da tutanağa imza atarak, “Meslektaşımın duruşma düzenini bozduğunu düşünmüyorum” şeklinde şerh düştü.

“Bizler mahkeme heyeti karşısında el pençe de oturamayız”

Özgökçe, meslektaşlarının yanında küçük düşürüldüğünü belirterek, “Meslektaşlarım içinde rencide edildim. Kötü bir davranış sergilemedim. 12 yıllık avukatım, duruşma salonunda nasıl davranacağımı çok iyi biliyorum. Hâkimin tutumu keyfiydi, üstünlük sağlamak istedi. Altımda siyah bir pantolon vardı, kaldı ki mini etek giysem bile bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Bizler mahkeme heyeti karşısında el pençe de oturamayız. Hiç bu kadar utanmadım” dedi.