Gündem

Mahkeme MESAM'ın geçici yönetim kurulu üyelerini belirledi

Geçici üyelere sarf edecekleri emek ve mesai karşılığında seçimler sonuçlanana kadar aylık 10 bin lira ödenecek

04 Mart 2020 15:11

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin (MESAM) bu ay içinde yapılacak genel kurula kadar yönetim kurulu görev ve yetkilerine Murat Şenel Önaldı, Sadettin Dayıoğlu ve Salih Turhan'ın atanmasına hükmetti.

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, 26 Şubat'ta yapılan duruşmada, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 389. maddesinde düzenlenen ihtiyati tedbirin şartlarına vurgu yaptı. Mahkeme, buna göre, seçimlerin huzur içinde gerçekleştirilmesinin temini, yeni uyuşmazlıkların çıkmasının önlenmesi, MESAM üyelerinin menfaatlerinin temini bakımından mart ayında gerçekleştirilecek genel kurulun ardından seçilecek yönetim kurulunun göreve başlamasına kadar tüzükte belirlenen yönetim kurulu görev ve yetkilerini haiz olmak üzere 3 kişiden teşekkül eden geçici yönetimin mahkemece 7 günlük sürede tedbiren atanmasına karar verdi.

Ayrıca yeni yönetim kurulu seçildiğinde başka bir ek karara gerek kalmadan mahkemece görev verilen heyetin görevinin sonlanmasına karar verilmesi hükme bağlandı.

Mahkeme, bu doğrultuda, söz konusu gerekçelerle bu ay içinde gerçekleşecek genel kurulda yeni yönetim kurulunun göreve başlamasına kadar tüzükte belirlenen yönetim kurulu görev ve yetkilerine MESAM üye listesinden seçilen Prof. Dr. Murat Şenel Önaldı, Sadettin Dayıoğlu ve Salih Turhan'ın asil üye olarak tedbiren atanmasına hükmetti.

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi ayrıca, seçilen geçici yönetim kurulu üyelerine sarf edecekleri emek ve mesai karşılığında seçimler sonuçlanana kadar aylık 10 bin lira ödenmesine karar verdi

TIKLAYIN - Görevden alınan Arif Sağ ve MESAM yönetiminden açıklama

Ne olmuştu?MESAM üyelerinden Recep Ergül, Mart 2018 de yapılan MESAM Genel Kurulu'nda, 109 sahte üyenin seçime katılıp oy kullandığı gerekçesiyle Arif Sağ ve yönetim kurulu üyelerine dava açmıştı. İstanbul 1. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Arif Sağ ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden alınarak yerlerine geçici yönetim atanmasına karar verildi. Davaya Recep Ergül ile MESAM üyesi 40 kişi katılırken mevcut yönetimi Ali Rıza Binboğa temsil etti. Arif Sağ, daha önceki dönemlerde de 3 kez MESAM görevinden alınmıştı.