Dünya

Mahkeme karar verdi: Snowden'in kitabının gelirleri ABD'ye gidecek!

ABD Savunma Bakanlığı, eski NSA çalışanına "gizlilik anlaşmalarına uymadığı" gerekçesiyle dava açmıştı

18 Aralık 2019 15:11

T24 Dış haberler

ABD'de bir federal hakim, eski NSA çalışanı Edward Snowden'in kitabı "Permanent Record"dan elde edilen gelirin ABD hükümetine verilmesine karar verdi.

The Washington Post'un aktardığına göre ABD lehine karar veren hakim, "Gizlili anlaşmasının ne anlama geldiği çok açıktır" ifadelerini kullandı. Snowden'in avukatları mahkemenin verdiği karara katılmadıklarını ve farklı seçenekleri değerlendireceklerini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı, eski NSA çalışanına "gizlilik anlaşmalarına uymadığı" gerekçesiyle dava açmıştı. ABD'li yetkililer, "Snowden'in devlet sırlarını sızdırdığı gerekçesiyle ünlü olduğunu ve farklı ülkelerde bastırdığı bir kitabın gelir elde etme hakkı olmadığını" söylemişti.

2013 yılında Snowden, Britanya ile ABD istihbaratlarına dair gizli bilgileri The Washington Post ve The Guardian gazetelerine sızdırmıştı. Önce Hong Kong'a giden, sonra Rusya'ya sığınan eski NSA çalışanı, bir süre Sheremetyevo Havalimanı'nın transit bölgesinde kalmıştı. Kendisine tanınan sığınma hakkı uzatılan Snowden, Moskova'da yaşamını sürdürüyor.