Gündem

MAHKEME BAŞKANI: SİZ DE HER SAKALLIYA İNANMASAYDINIZ"

  Haber: Özden ATİK / İSTANBUL DHA Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanma

09 Mayıs 2018 17:08


 
Haber: Özden ATİK / İSTANBUL DHA
Bayrampaşa\'daki Caprice Gold ile Maldivler\'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada ifade veren bir mağdur \"Kendisinin sakalının kesilmesini, sarığının, cübbesinin çıkartılmasını, dini sohbet vermesinin yasaklanmasını istiyorum\" deyince Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, \"Bizim böyle bir ceza verme durumumuz yok. Siz de her sakallıya inanmasaydınız\" yanıtını verdi.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi\'ndeki 13\'üncü celsesi görülen davaya, tutuksuz sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut katıldı. Diğer sanıklar duruşmaya gelmezken; çok sayıda mağdur ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, sanıklar hakkında birleştirilen iddianameler olduğunu tutanağa geçirdi. Daha sonra ifadesi alınmayan şikayetçilerin beyanları alındı. 

\"4 KATLI BİNAMI VERDİM, ŞİMDİ KİRADAYIM\"
Şikayetçi Gül Serap Şahin 2010\'da 170 bin TL karşılığında Bayrampaşa Caprice Gold projesinden, 3 tane devre mülk aldığını belirterek \"2013\'te Bağcılar\'da 4 katlı binamın karşılığında 2 tane devre mülk aldım. Toplamda 600 bin TL ödedim. Şu an kiradayım. Zor durumdayım. Cezalandırılmasını istiyorum\" dedi. 

\"KUR\'AN ÖĞRETİYORDUM, ŞİMDİ TUVALET TEMİZLİYORUM\"
Şikayetçi Davut Karaca ise \"2014 yılında 3 adet devre mülk aldım. Toplamda 250 bin lira bedel karşılığında anlaşma yaptık. Birinin tapusunu aldım. Diğer ikisinin alamadım. Şikayetçiyim. Kur\'an kursunda çocuklara Kur\'an öğretiyordum. Onun yüzünden Kur\'an kursunu bırakmak zorunda kaldım. Şu an bir şirkette tuvalet temizleyerek geçimimi sağlıyorum\" dedi. 

\"SAKALININ KESİLMESİNİ, DİNİ SOHBET VERMESİNİN YASAKLANMASINI İSTİYORUM\"
Şikayetçi Mustafa Azgün de 2014\'te bir devre mülk satın aldığını, toplam 63 bin lira bedel karşılığında anlaşma yaptığını ifade ederek \"En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Kendisine şöyle bir ceza verilmesini istiyorum. Kendisinin sakalının kesilmesini, sarığının, cübbesinin çıkartılmasını, dini sohbet vermesinin yasaklanmasını istiyorum\" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, \"Bizim böyle bir ceza verme durumumuz yok. Siz de her sakallıya inanmasaydınız\" deyince bir şikayetçi, \"Bu sakal meselesi değil, devletin tapusuna inandık\" şeklinde konuştu. 

\"İDAM EDİLMESİNİ İSTİYORUM\"
Şikayetçi Ercan Gündüz ise binlerce insanın mağdur olduğunu belirterek \"İçimizdeki birçok insan kötü durumda. Hasta olanlar, ölenler oldu. Kendisi bu ölümlerden sorumludur. Mümkünse idam edilmesini istiyorum\" dedi.

\"ASILMASINI İSTİYORUM\"
Şikayetçi Hanife Şen, \"Maltepe\'de babamdan kalan arsayı verdim. Babamın hatırasıydı. Şimdi deseler ki \'Şuraya bir ip asın altındaki sandalyeyi çekin\' ilk önce ben çekerim. Asılmasını istiyorum\" dedi. 

\"MAĞDUR PARALARIYLA 3 TANE OTEL YAPILIRDI\"
\"Şikayetçi Mustafa Ulusoy da \"Mağdurlardan topladığı parayla bugüne kadar 3 tane otel yapılırdı. Bu sadece vatandaşı değil, devleti de kandırdı. Hakkımı helal etmiyorum\" dedi. 

\"DİNDAR İSİMLERLE TANITIM YAPILINCA KANDIM\"
Şikayetçi Adil Durmuş da \"Daha önceden sahtekar, dolandırıcı olduğunu biliyordum. Ancak dindar isimlerle tanıtım yapınca kandım\" dedi. 

ŞİKAYETÇİ AVUKATI: \"TÜM ŞİRKETLERİNE TEDBİR KONULSUN\"
Mağdur avukatı Duygu Süren ise, \"Çiftlik Bank ve Anadolu Farm soruşturmalarında şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğunu, ihtiyati tedbir kararlarının uygulandığını, bu davanın da aynı mahiyette olduğu için Fadıl Akgündüz ve diğer sanıkların tüm şirketlerine ihtiyati tedbir konulmasını talep ediyoruz\" dedi. Başka bir mağdur avukatı da şirketlere kayyum atanmasını ve tüm sanıkların tutuklanmasını istedi.

SANIK FADIL AKGÜNDÜZ:\"EN KISA SÜREDE BİTİRİLECEK\"
Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, ifadelerin tamamlanmasının ardından sanık Fadıl Akgündüz\'e \"Son durum nedir\" diye sordu. Akgündüz ise \"Bazı çalışmalarımız var. Bu yıl içerisinde faaliyete başlayacağız. 14 ay içerisinde inşaallah bitecek. Yapan da, mağdur katılımcı da mağdur. En kısa sürede bitirilecek\" diye cevap verdi.

TUTUKLAMA, KAYYIM VE TEDBİR TALEBİ REDDEDİLDİ
Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanmasına ilişkin talebi, kayyım atanması ve mal varlıklarına tedbir konulması yönündeki talebi reddetti. Heyet, bilirkişi raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fadıl Akgündüz birlikte yargılanan 5 sanığa 349 müştekiye yönelik \"Nitelikli dolandırıcılık\" suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Akgündüz, 22 Aralık 2015\'de tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan tutuklanmıştı. 28 Mart\'ta çıkarıldığı mahkemede ise yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte tahliyesine karar verilmişti. 


Görüntü Dökümü:ARŞİV
-Caprice Gold temel atma töreni
-Fadıl Akgündüz
-Detaylar
      


 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir