Gündem

400 evi olan ev sahibi; kiracısını evden çıkarmak için 20 bin dolara tetikçi tutmuş!

“Bize geldi, "Gerekirse ayaklarına silahla sıkın, 20 bin dolarınızı alın" diye talimat verdi”

10 Şubat 2024 08:07

İstanbul Ataköy 9’uncu Kısım’da oturan, 400 evi olduğu öne sürülen ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik’in azmettirmesiyle tehditler alan Gülcihan Kritchkaia'ın yaptığı şikayetler sonucunda haklarında dava açılan Nizam Şimşek ve Serdar Ok, yargılandıkları davada Bilik hakkında "Bir daireme çöktüler. Kiracıyı çıkarmama yardımcı olun. İşi bitirin, karşılığında 20 bin dolarınızı alın" ifadesi verdi.

Hürriyet'in haberine göre, kiraya 3 kat zam yapmak ve başka bir kiracı daha almak isteyen Mehmet Cengiz Bilik, 2 Temmuz 2022 günü kiradaki evine zorla girdi. Gülcihan Kritchkaia’ya hakaretler yağdırdıktan sonra çatalla yaralayan ve evdeki misafir Nadir Övünç’e saldırdı. Kapağını açtığı buzdolabındaki reçel kavanozlarını yere atarak parçaladı, kahve makinesini ve yatak odasının kapısını kırdı.

Gülcihan Kritchkaia’nın şikâyeti üzerine gözaltına alınan Bilik, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonunda Mehmet Cengiz Bilik’e hakaret, silahla yaralama, silahla tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal ve nitelikli hırsızlık suçlarından 24 yıl hapis istemiyle dava açtı.

"20 bin dolar teklif etti"

Bilik’in azmettirmesiyle Gülcihan Kritchkaia’yı tehdit eden Nizam Şimşek ve Serdar Ok’un da tehdit suçundan 2 yıl hapisleri istendi. Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmaya katılan Nizam Şimşek, etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini belirterek şunları söyledi: “Samimi bir itirafta bulunmak istiyorum. Biz o dönemde Serdar Ok ile bodyguardlık yapıyorduk. Mehmet Cengiz Bilik bize ‘Ataköy’de 400 dairem var. Kiraları toplarken yanımda bulunun’ dedi. İşi kabul ettik. Konuşmanın sonunda bize, "Bir daireme çöktüler. Kiracıyı çıkarmama yardımcı olun. İşi bitirin, karşılığında 20 bin dolarınızı alın" dedi.

"Gerekirse ayaklarına sıkın"

"Kiracının bulunduğu dairenin ve Nadir Övünç’ün adreslerini bize verdi. "Gerekirse ayaklarına silahla sıkın" dedi. Asgari ücretle çalıştığım için işi kabul ettim. Bir gün sonra hanımefendinin evine gittik. Ona, ‘Bir an önce bu evden çıkarsanız sizin için en hayırlısı olur’ dedik. Sonra ayrıldık. Daha sonra evin bize kiralandığına dair geçmişe dönük bir belge, avukat beyin ofisinde hazırlandı.”

5 ayrı suçtan cezalandırıldı

Mahkeme, Mehmet Cengiz Bilik’i iki kişiye karşı yaralama suçundan 1 yıl 8 ay, zincirleme olarak silahla tehdit suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, mala zarar verme suçundan 3 ay 10 gün, konut dokunulmazlığının ihlali suçundan 1 yıl 8 ay, hakaret suçundan 4 ay hapis olmak üzere toplam 7 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm etti. Nizam Şimşek ve Serdar Ok ise tehdit suçundan 2 yıl 1’er ay hapis cezası aldı.