Dünya

Madonna'yı keşfeden müzik yapımcısı Seymour Stein hayatını kaybetti

Talking Heads ve Ramones gibi grupların kariyerini başlatan Stein, 80 yaşındaydı

03 Nisan 2023 10:23

T24 Dış Haberler

Amerikalı müzik yapımcısı ve iş insanı Seymour Stein, 80 yaşında hayatını kaybetti. Madonna başta olmak üzere, Talking Heads, Ramones gibi isimleri keşfeden Stein, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Stein, 1966 yılında kurduğu Sire Records şirketiyle müzik camiasında önemli yer tuttu. Pop listesine zirveden girecek yeteneklerden 'punk'a birçok müzik türünden kabiliyetli sesleri keşfetti. Uzun yıllar müzik piyasasının içinde bulunan Stein, "80'ler Popunun Kralı" olarak biliniyordu.

Müzik sektörüne henüz 13 yaşında Billboard dergisi için yazılar düzenleyerek girdi ve 70'li yaşlarına dek yeni yetenekler keşfetmek için seyahatlere çıktı. 

Sire Records şirketini beraber kurdukları Richard Gottehrer, 1974'te şirketten ayrılınca New York kulüplerinde yeni yetenekler keşfetmeye odaklandı. 1975'te karısı Linda'nın önerisi ile Ramones grubunu keşfetti.

Sire Records, 1978'de Warner Bros. tarafından satın alındı ve The Smiths, The Understones, Everything But the Girl gibi birçok isimle anlaştı.

Stein'in en büyük başarısı "Pop'un Kraliçesi" Madonna'yı keşfetmesiydi. 80'lerin başında yeteneğini fark ettiği Madonna ile anlaştı ve Madonna'nın ilk teklisi "Everybody", Sire Records'tan çıktı.

70'lerin sonunda boşandığı eşi Linda'dan sonra bir daha evlenmedi. 2017'de yazdığı anılarında eşcinsel olduğunu açıkladı. Ailesinin muhafazakar tutumu nedeniyle eşcinsel olduğunu saklamak zorunda kaldığını söyleyen Stein, Linda ile sevgiliyken bu durumu onunla paylaştığını açıklamıştı.