Dünya

Macron: Rus güçlerine karşı koymak için sahada operasyonlar yapmak zorunda kalacağız

“Fransa’nın gücü bunu yapabilecek olmamızdır” diyen Macron, birçok Avrupa ülkesinin bu konuda Fransa’nın yaklaşımını desteklediğini savundu ve “Her türlü senaryoya hazırlıklıyız” dedi

18 Mart 2024 10:13

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı’nın “bir noktada” Ukrayna’da kara operasyonu gerçekleştirmek zorunda kalacağını savundu.

Le Parisien gazetesine demeç veren Macron, “Belki bir noktada, bunu istemiyorum, inisiyatif almayacağım ama Rus güçlerine karşı koymak için ne olursa olsun sahada operasyonlar yapmak zorunda kalacağız” dedi. “Fransa’nın gücü bunu yapabilecek olmamızdır” diyen Macron, birçok Avrupa ülkesinin bu konuda Fransa’nın yaklaşımını desteklediğini savundu ve “Her türlü senaryoya hazırlıklıyız” dedi. 

Öte yandan Macron, Ukraynalı bir gazeteciye verdiği röportajda, Rusya’ya bu yıl Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları sırasında ateşkes yapılmasını teklif edeceklerini söyledi.

Rusya'dan yanıt

Bu arada Macron’un açıklamalarına Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan yanıt geldi. Zaharova, Solovyov Live TV kanalına yaptığı açıklamada, “Sürekli kendisiyle çelişiyor, çok tuhaf şeyler söylüyor. Önce Avrupa Birliği’nin veya tek tek NATO ülkelerinin birliklerinin (Ukrayna’da) çatışma bölgesine gönderilmesinden bahsediyor, sonra asla böyle bir şeye girişmeyeceğini belirtiyor. Şimdi de Olimpiyat Oyunları’ndan (oynandığı süreçte Rusya’ya ateşkes teklifi yapacağı) bahsetmeye başladı” ifadelerini kullandı.