Dünya

Macron, Prens Charles ile yaptığı görüşmede Kraliçe Elizabeth'in tahttaki 70'inci yıl dönümünü tebrik etti

Macron ile Prens Charles'ın, Ukrayna'daki savaş hakkında görüştüğü de kaydedildi

08 Haziran 2022 14:46

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisinden yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Macron ile Prens Charles'ın salı günü gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, Macron, Kraliçe Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılını tebrik etti. 

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada; Prens Charles'ın, kraliyet ailesinin, 'Fransa'nın, Kraliçe Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılının kutlandığı Platin Jübile etkinlikleri sırasında gösterdiği derin dostluk izleri' için şükranlarını dile getirdiği belirtildi. 

Atlara olan sevgisinin bilindiği Kraliçe Elizabeth'e, 70. yıl dönümünü kutlamak için Fransız Cumhuriyet Muhafızlarına ait bir at hediye eden Macron; Kraliçe Elizabeth'i, 70 yıllık saltanatı boyunca Fransa ve İngiltere'yi birbirine bağlayan 'altın iplik' olarak nitelendirdi.

Macron'un hediye ettiği yedi yaşındaki iğdiş edilmiş gri at Fabuleu de Maucour, resmi törenin bir parçası olarak geçen ay Paris'teki Şanzelize Bulvarı'nda Cumhurbaşkanı Macron'a eşlik etmişti. 

Telefon görüşmesinde Ukrayna'daki savaşı ele aldıkları da öğrenilen Prens Charles ve Cumhurbaşkanı Macron'un, 'savaşın başlangıcından bu yana müttefikler arasında devam eden birliği sürdürmenin önemi' üzerinde anlaştıkları kaydedildi. 

Ayrıca ikilinin; savaşın, küresel gıda krizine neden olmasının yanı sıra çevresel sorunların ağırlaşmasına da sebep olduğunu tartıştıkları aktarıldı.