Dünya

Macron, kendisine eşi üzerinden gönderme yapan Brezilya lideri Bolsonaro'yu saygısızlıkla suçladı

"Brezilyalı kadınlar şüphesiz, Cumhurbaşkanlarının söylediğini okumaktan utanç duyuyorlardır"

26 Ağustos 2019 20:48

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amazon ormanlarındaki yangını söndürmekte etkisiz kalmakla suçladığı Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun eşi Brigitte Macron'un hedef alan sosyal paylaşım mesajına sert bir tepki verdi ve kendisini "aşırı derecede saygısızlıkla" suçladı.

Bir Facebook kullanıcısının, Macron ve Bolsonaro'nun eşleriyle fotoğrafını paylaşıp "Macron'un neden Bolsonaro'yla uğraştığını şimdi anladınız mı?" yorumuna Bolsonaro, resmi hesabından "adamı utandırmasana" şeklinde yanıt vermişti.

G7 zirvesinde düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Macron, Jair Bolsonaro'nun açıklamasını "üzücü" olarak niteledi ve Brezilyalıların en kısa zamanda işinin ehli bir lideri hak ettiğini bildirdi.

Macron, "Brezilyalı kadınlar şüphesiz, Cumhurbaşkanlarının söylediğini okumaktan utanç duyuyorlardır." dedi.

Bolsanaro, pazar günü facebook hesabından 66 yaşındaki Brigitte Macron'u ve 37 yaşındaki kendi eşi Michelle Bolsanaro'nun yan yana fotoğraflarını koyduğu mesajında Fransız "first lady" ile yaşlı olduğu gerekçesiyle üstü kapalı alay etmiş ve Macron'u kıskançlıkla suçlamıştı.