Dünya

Macaristan Başbakanı Orban'dan bitmemiş seçime tebrik: "Erdoğan'ın ezici ilk tur zaferi..."

18 Mayıs 2023 07:28

T24 Dış Haberler

Birçok dünya lideri 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldığı için Ankara'ya tebrik telefonu açmaktan kaçınırken, Macaristan'ın popülist Başbakanı Viktor Orban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Orban, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundaki ezici zaferi ve AK Parti'nin parlamento seçimlerindeki sorgulanamaz zaferi sebebiyle tebrik etmek için aradım" dedi. 

Erdoğan'a cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için de başarı dileyen Orban, "Güçlü ve istikrarlı Türkiye; Macaristan, Avrupa ve dünya için iyidir" ifadelerini kullandı. 

Şu ana kadar Azerbaycan lideri İlham Aliyev, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid en-Nehyan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani gibi isimler, Erdoğan'a tebrik telefonu açtı.

Batı ülkeleri ise ikinci turu bekleyerek, daha çok seçimlere katılımın yüksekliğini ve sandıklarda sorun yaşanmaması vurgulayan mesajlar paylaştı.