Gündem

LY Holding yöneticisinden işçiye: "Beynini çıkartırım"

"Baskı ve şantaja maruz kalıyoruz”

06 Ağustos 2019 15:32

Merkezi Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan Lang & Yüzer Otomotiv fabrikasında Petrol – İş sendikasına üye olan işçilerin işten atılarak zorla istifa ettirildiği iddia edildi. Sendika üyesi işçileri odasına çağıran bir yöneticinin ise işçiye "Beynini çıkartırım’ dediği öğrenildi. 

Türkiye’de 1996 yılında faaliyete geçen ve araba parçası ile kuru buz üreten Lang & Yüzer Otomotiv fabrikasında Türk–İş’e bağlı Petrol- İş sendikasına üye olan 3 işçi yönetimin sendikadan haberdar olmasından sonra işten atıldı. 

Yeni Yaşam gazetesinden Tolga Balcı'ya konuşan fabrika çalışanı Aliseven Aktaş, şirket CEO’su Mehmet Yüzer’in sendika üyesi işçileri odasına çağırarak tehdit ettiğini öne sürdü. Şirkette yönetici de olan şirket sahibinin yakın akrabası olduğu belirtilen Murat Yıldız’ın yanına gelerek “Seni aynaya fırlatıp beynini çıkartırım” dediğini söyleyen Aktaş, işçilerin artan yönetim baskısı sonrası Petrol-İş sendikasından gerekli desteği görmediklerini ifade etti.

Sendikaya çağrı

Aliseven Aktaş, Petrol -İş sendikasına çağrıda bulunarak “Tanımızda durmaları gerekiyor, eğer dik dururlarsa eylem yapacağız. Ben hâlâ çalışıyorum ama beni de çıkaracaklar, baskı ve şantaja maruz kalıyoruz” dedi.

Şirketten ‘disiplinsizlik’ savunması

LY Holding yetkilisi, işçilerin sendikal hak taleplerinin olduğunu kabul etti ve davamında işçi çıkarımı yapıldığını ama 3 işçi değil 2 işçi çıkarıldığını aktardı. İşten çıkartma sebeplerinin ise sendikal faaliyetten olmadığını ‘disiplinsizlik’ olduğunu söyledi.

Haberin devamı için tıklayın