Gündem

Lukas Podolski, Almanya'da kurduğu "döner" ve "dondurma" zinciriyle milyonlar kazandı

"Şükürler olsun ki, Seçil Erzan'ın fon tuzağına düşmedi"

26 Şubat 2024 11:34

Alman futbolcu Lucas Podolski, Almanya'da başlattığı döner zinciri ve dondurma dükkanlarıyla iş dünyasında da gol atmış oldu. Galatasaray'ın eski yıldızı, 2018'de Almanya'da hayata geçirdiği 'Mangal Döner' adlı markanın 30'a varan şubesiyle büyük bir başarıya imza attı.

210 milyon Euro servet

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Sun, futbolun yanı sıra iş dünyasında da adından söz ettiren Lucas Podolski'nin, Polonya'nın Gornik Zabrze takımında devam eden futbol kariyerine paralel olarak, Almanya'da kurduğu zincir markalar ile elde ettiği gelirin 210 milyon Euro'ya (yaklaşık 7 milyar Türk Lirası) ulaştığını duyurdu.

38 yaşındaki Alman eski futbol yıldızı, Bayern Münih, Köln, Arsenal, İnter, Galatasaray, Vissel Kobe ve Antalyaspor gibi büyük kulüplerde top koşturmuş ve Almanya Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupası zaferini yaşamıştı. Şimdi ise Podolski, futbol kariyerinin yanında döner işletmeciliğiyle de önemli bir başarıya imza atarak, varlıklı bir iş insanı olarak kariyerine yeni bir boyut kazandırmış oldu.

"Fon Tuzağı"na son anda düşmemiş

2023 yılında Türkiye'deki yankı uyandıran dolandırıcılık davasında, Galatasaray'ın Polonyalı eski yıldızı Lukas Podolski'nin, Seçil Erzan'ın kurduğu özel fon tuzağına düşme tehlikesini atlatmış olduğu ortaya çıktı.

Dava sürecinde ele alınan detaylar, Seçil Erzan'ın Podolski'yi, Galatasaray'da daha önce beraber çalıştığı tercüman Musa Mert Çetin aracılığıyla tanıdığı ve bu bağlantıyı kullanarak onu kendi kurduğu özel fon tuzağına çekmeye çalıştığını gösterdi.

Mert Çetin'in ifadesine göre, Erzan, Galatasaray'da forma giyen yabancı futbolcuların finansal işlemlerini takip ediyor ve onları kendi yönettiği özel fona yatırım yapmamaları konusunda ikna etmeye çalışıyordu. Çetin, Podolski'nin bu tuzağa düşmekten son anda kaçındığını belirterek, "Biz Lukas Podolski ile birlikte, o dönem Polonya'da oynuyordu, 1. Levent'teki bir mağazada ziyarette bulunduk. Ancak Podolski, Polonya'da yaşadığı için bu işe çok odaklanamadı ve muhtemelen parayı Polonya'ya göndereceğini söyleyerek bu fona katılmaktan vazgeçti. Şükürler olsun ki, o tuzağa düşmedi" şeklinde konuştu.