Dünya

Lübnan'da, göçmen gemisinin batması sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi

25 Nisan 2022 13:06

Lübnan'da göçmen gemisinin batması ile ilgili pazartesi günü açıklama yapan Trablus liman yetkilisi Ahmed Tamer; ordu tarafından Lübnan'ın kuzey açıklarında yapılan kurtarma çalışmalarında bir kadın cesedinin bulunduğunu; böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiğini söyledi. Tamer, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

Reuters'ta yer alan habere göre; batan gemide Lübnanlı, Suriyeli ve Filistinlilerin olduğu belirtilirken, yetkililer 45 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Geminin aşırı kalabalık olması nedeniyle alabora olduğunu söyleyen Lübnan ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, "Gemideki çoğu insan kurtarıldı. Kayıpların kurtarılması için deniz, kara ve havadan arama kurtarma çalışmaları sürüyor" denildi. Ordu, 1 kişinin de kaçakçılık operasyonuna karıştığı gerekçesiyle tutuklandığını bildirdi. 

Lübnan'da Trablus'un güneyindeki Kalamoun bölgesinde, dün akşam 60 kişilik göçmen gemisi batmış; Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamie, en az 1’i çocuk olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.