Dünya

Lübnan'da Başbakan Hariri'nin istifa kararından bu yana en büyük protestolar meydana geldi

Eylemlerde, "Hepsi demek, hepsi demektir" şeklinde sloganlar atıldı

04 Kasım 2019 08:29

T24 Dış haberler

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin istifasına rağmen protestocular dün Lübnan sokaklarını doldurdu. Cumhurbaşkanı Michael Aoun'un destekçilerinin bir miting düzenlemesinin ardından Hariri'nin geçen hafta istifa kararı almasından bu yana en büyük hükümet karşıtı protestolar meydana geldi. 

Birçok protestocu başkent Beyrut'taki Riyad el-Sulh meydanına akın ederken, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti ve bir kez daha pazartesi gününden itibaren genel grev çağrısı yapıldı.

Al Arabiya muhabirinin aktardığına göre protestocular "hükümeti devirmek için ülkedeki bütün anayolların engellenmesi" çağrısında da bulundu. Protestocular, protestolar sırasında sıkça yolları bloke etmişti.

Başbakanın istifasının yeterli olmadığının sinyallerini veren protestocular, "Hepsi demek, hepsi demektir" diye slogan atarak 'yolsuz ve yozlaşma' ile suçladıkları bütün siyasetçilerin istifasını istedi.

Günün erken saatlerinde Cumhurbaşkanı Aoun'un destekçileri cumhurbaşkanlığı sarayına giden yolun üzerinde bir miting düzenlemişti.

Başbakan Hariri, geçen salı günü protestocuların tepkisi sebebiyle istifa kararı aldığını açıklamıştı.