Spor

Loris Karius: Beşiktaş'la aramızda güven yoktu

12 Haziran 2020 17:47

Beşiktaş'la sözleşmesini fesheden Alman file bekçisi Loris Karius, siyah-beyazlı takımla arasında bir güven problemi olduğunu ve bunun da kendisini rahatsız hissettirdiğini açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre; Beşiktaş'ı alacakları nedeniyle FIFA'ya şikayet ederek sözleşmesini fesheden Alman kaleci Loris Karius, hedefleri ve İstanbul'da yaşadıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karius'un açıklamaları şöyle:

"Liverpool'dan ayrılacaksam, oynayacağım bir kulübe gitmek isterim. 'Liverpool'dan 2. kaleci olacağım daha kötü bir takıma gideceğim' demenin mantığı yok. Ancak şu anda üzerimde bir baskı yok, transfer yapmak zorunda hissetmiyorum. Şu anda dünyanın en iyi kulübündeyim, kupalar için mücadele edeceğim. Liverpool kadrosunda olabilecek yetenekte olduğumu biliyorum.

Beşiktaş'ta pozitif ve negatif anlarım oldu. Sportif açıdan bakarsam, çok iyi bir dönem geçti diyebilirim. Sakatlandığım dönem dışında her maçta oynadım. Avrupa Ligi'ndeydik ve şampiyonluk mücadelesi verdik ancak yeterli olmadı.

Beşiktaş'ta problemler sadece sportif değildi. Böyle olmaması gerekiyordu. Beşiktaş'la aramızda güven yoktu. Oyuncu ve kulüp arasında güven olmalı. Bu olmayınca, artık iyi hissetmiyorsun. Ancak taraftarlarla birlikte, takım arkadaşlarımla yaşadıkların eğlenceliydi.

İstediğiniz önlemi alın ancak yine de oynayıp oynamamanın tartışılması normaldi. Yeniden insanların televizyondan da olsa maç izleyecek olması güzel. Birçok insan önlemlerle işlerine geri dönüyor. Futbolun da dönmesi normal. Sadece hijyene dikkat etmek gerek, gerisi halledilecektir.

Şu anda sanırım dünyada diğerlerinden daha iyi diyebileceğim bir kaleci yok. Belki birkaç yıl önce Manuel Neuer'di bu. Stegen çok iyi, Oblak çok iyi ve Alisson da geçen yıl iyi iş çıkardı. Birini seçmek zor.

Bazen çok fazla eleştirildiğimi hissediyorum. Yazılanları görünce bazen çok zor oluyor. Bazı insanlar Şampiyonlar Ligi finalinden sonra eleştirilmemden zevk alıyor. Bazıları da o gün performansımı etkileyen bir darbe aldığımı ve normal olmadığımı kabul etmek istemiyor. Bunu anlamıyorum.

Sağlıklı kalmak ve olabildiğince uzun oynamak istiyorum. Bir futbolcu olarak tabii ki 1-2 kupa kazanmak da istiyorum. En iyi performansımı göstermek amacım. Liverpool'da performans vermek ve takıma yardım etmek en büyük arzım. 1 numara ya da 2 numara, elimden geleni yapacağım."