Dünya

Lordlar Kamarası'nda 2023 yılı boyunca 90 bin sterlin değerinde şampanya satın alınmış; İskoç Ulusal Partisi'nden tepki

"Seçilmemiş Lordların şampanya içtiği ve sadece geldikleri için günde 342 sterlin aldığı bir parlamento, halkı doğru bir şekilde temsil etmeye uygun bir parlamento değildir"

02 Ocak 2024 09:03

T24 Dış Haberler

Britanya parlamentosunun üst kamarası olan Lordlar Kamarası'ndaki etkinlikler için geçen yıl hediyelik eşya dükkanından 90 bin sterlin değerinde şampanya satın alındığı ortaya çıktı. Bu rakam, son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

İskoç Ulusal Partisi, bin 589 şişeye tekabül eden satışı Lordlar Kamarası'nın "hayat pahalılığının arttığı bir dönemde arkaik ve çağdışı" olduğunu kanıtladığını iddia etti. Partinin Edinburg Doğu milletvekili Tommy Sheppard, "Seçilmemiş Lordların şampanya içtiği ve sadece geldikleri için günde 342 sterlin aldığı bir parlamento, halkı doğru bir şekilde temsil etmeye uygun bir parlamento değildir" dedi.

"Seçilmemiş lordların şampanya içtiklerini duyunca çok sevinecekler"

Sheppard sözlerine şöyle devam etti:

"Seçmenler, kendileri ev bütçelerini dengelemek ve bakkaliye ve enerji gibi temel ihtiyaçlar için ödeme yapmakta zorlanırken, seçilmemiş Lordların şampanya içtiklerini duyunca çok sevineceklerdir"

İskoç Ulusal Partisi'nin bilgi edinme talebinin ardından açıklanan rakamlar, yıl boyunca her biri yaklaşık 56 sterlin olmak üzere toplam 88 bin 987 sterlin maliyetle 1.589 şişe şampanya satın alındığını gösterdi. Bu maliyet, bin 580 şişenin 85 bin 462 sterlin maliyetle satıldığı 2022 yılı toplamından biraz daha yüksek. 

Lordlar Kamarası'ndan açıklama

Lordlar Kamarası'ndan bir sözcü, "Lordlar Kamarası tarafından satılan şampanyaların çoğu ziyaretçiler tarafından hediyelik eşya dükkanından satın alınmakta ve halk tarafından parlamento dışında tüketilmektedir ya da Lordlar Kamarası'nda etkinliğe ev sahipliği yapan kuruluşlara veya kişilere ziyafet etkinliklerinde satılmaktadır. Vergi mükellefleri tarafından ödenmemektedir" açıklamasında bulundu.