Dünya
BBC Türkçe

Londra’da bir anneyle iki kızına asit saldırısı düzenleyen ve aranan kişinin 2018'de cinsel saldırıdan hüküm giydiği ortaya çıktı

02 Şubat 2024 12:29

Londra’nın güneyinde bir anne ve iki kızına arabalarının içindeyken asit saldırısı düzenlendi. Clapham’da dün akşam saat 19.25 civarında yaşanan olayda, 5 polis memuru ve onlara yardım etmeye çalışan 4 kişi hafif yaralandı.

Londra Emniyet Müdürü Mark Rowley, BBC Londra Radyosu'na yaptığı açıklamada şüphelinin kurbanları tanıdığını ve hedef aldığını söyledi.

Rowley, "Endişeleri anlıyorum ancak bu gibi olaylar son derece nadir gerçekleşiyor" dedi.

Saldırgan bütün gece helikopterlerle arandı ancak henüz yakalanamadı. Arama çalışmaları sürüyor. Saldırganın son olarak Londra'nın kuzeyinde bir süpermarkette görüldüğü tespit edildi.

Polis aranan kişinin 30'lu yaşlardaki Abdül Şükür Ezedi olduğunu açıkladı.

Polis kayıtlarına göre saldırgan, 2018'de cinsel saldırı suçundan mahkum edildi. 2021 ya da 2022'de sığınma statüsü aldı.

Londra polisi, saldırganın neden bu saldırıyı gerçekleştirdiğinin henüz belli olmadığını da kaydediyor.

Saldırıya uğrayan çocuklardan birinin sekiz diğerinin üç yaşında olduğu açıklandı. Anne ve küçük kızın yaralarının "kalıcı" olabileceği ifade edildi.

31 yaşındaki yaralı anneye yardım eden görgü tanıklarından biri, kadının “Göremiyorum, göremiyorum” diye ağladığını söyledi.

Bölgede oturan bir çift, yardım çağrılarının ardından sokağa gittiklerini anlatıyor.

“Dışarı çıktık ve bir adamın bir kızı arabadan çıkardığını gördük. Sonra onu iki kez yere çarptı. Peşinden koştum ancak ayağımda terlik vardı ve çok uzağa gidemedim. Geri döndüğümde saldırıya uğrayan kadını gördüm. Gidip biraz su getirdim” diyen görgü tanığı, kadının yüzünde ciddi yanıklar olduğunu da ekledi.

Saldırıya uğrayan çocuklardan birini taşıyan eşinin yüzünde, kollarında ve dudaklarında da daha az ciddi yanıklar oluştu.

Hastaneye götürülen tanık, tedavisinin ardından tahliye edildi.

BBC İç Haberler Editörü Mark Easton, son yıllarda “asit saldırısı” olarak tanımlanan, amonyak, çamaşır suyu ve sodyum hidroksit gibi alkali maddelerin silah olarak kullanıldığı saldırılardan dolayı endişelerin arttığını söylüyor.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir