Çevre

Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir Akbelen'de ağaç katliamında topu bakanlığa attı: Yetki onlarda

23 Ekim 2023 09:49

Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, Muğla Akbelen'de yaşanan ağaç kıyımına ilişkin, kendi personellerinin hiçbir ağaç kesimi yapmadığını ve bu konuda yetkinin Orman Genel Müdürlüğü’nde olduğunu söyledi.

Özdemir, reel sektörün finansmana erişim konusunda sıkıntı yaşadığını ve kredi maliyetlerinin ödenemeyecek duruma geldiğini belirtti.

Dünya gazetesinden Jülide Yiğittürk Gürdamar'a konuşan Özdemir, Türkiye’de şu an en önemli sorunun enflasyon olduğunu belirterek, bu nedenle artan finansman maliyetlerinden şikayet etti. Kredilerdeki faizlerin çok yüksek olduğuna dikkati çeken Özdemir, “Öyle bir faiz ortamı var ki şu anda. Kredi aldığımız zaman bunları geri ödememiz mümkün değil, ödenemez. O kadar para kazanmıyoruz ki, yüzde 35-40… Ben bir işten para kazanacağım ki bu paranın geri ödemesini yapabileyim. Böyle bir sektör yok ki. Ödediğimiz faiz kadar kazanacağımız bir sektör yok” diye konuştu.

Özdemir'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Enflasyon canavarından kurtulmamız lazım"

"Bizim bu enflasyon canavarından kurtulmamız lazım. Kurtulamazsak çalışanımız kaçar, nitelikli iş gücü bulamayız. Ben fakirleşirim, devlet bu işin altından kalkamaz. Hepimizin ne yayıp edip bu enflasyonu düzeltmemiz lazım. O zaman yabancı sermaye gelir. Enflasyonu düşürdüğünüz zaman faizler de ona paralel olarak düşecek. Zaten başka çareniz de yok. 2024 zor geçecek ama görüyoruz ki sonu iyi olacak.”

Yatırımda yeni hedef Suudi Arabistan

“Yurtdışında yeni hedef ülkemiz Suudi Arabistan” diyen Özdemir, “Orada bitirdiğimiz işler vardı, yeni işler almaya devam ediyoruz. Neom diye bir bölge yapıyorlar. Yeni bir Dubai yaratmaya çalışıyorlar. 2029 Kış Olimpiyatları’nı aldılar. Biz de orada iki iş aldık. Birine başladık, birinin sözleşmesini bugünlerde imzalayacağız. Suudi ortaklarımızla daha da iş almaya devam edeceğiz” dedi.

"Ağaç kesme yetkisi bakanlıkta"

Özdemir, Akbelen ile ilgili, kendi personellerinin hiçbir ağaç kesimi yapmadığını ve bu konuda yetkinin Orman Genel Müdürlüğü’nde olduğunu söyledi.

Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için ağaç katliamı yapılmış, yaşam savunucuları günlerce kolluk kuvvetlerinin sert müdahalesine rağmen bölgede nöbet tutmuştu.