Gündem

Limak Holding, gözünü Akbelen'den sonra Bodruma dikti; doğal sit alanına otel yapılacak

Projenin ÇED süreci 8 Aralık’ta başladı

12 Aralık 2023 14:00

Limak Holding ihalesini aldığı Akbelen Ormanları'nda kıyıma devam ederken, bir diğer sit alanı olan Bodrum'daki arazi için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 49 yıllığına ihaleyle tahsis edilen Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiindeki sit alanları için hazırlanan proje, 8 Aralık'ta Çevresel Etki Değerlendirme sürecine girdi. Limak Holding, onay alması durumunda Bodrum’da denize sıfır doğal sit alanı ve ormanlık araziden oluşan bölgeye beş yıldızlı otel yapacak.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, 36 bin metrekarelik bölgeye inşa edilecek otel, 214 odalı ve beş yıldızlı olarak planlanıyor. 4 bloktan oluşan turizm tesisine, konaklama birimlerinin yanı sıra havuzlar, restoranlar, spor salonu, spa ve otopark inşa edilecek. 354 milyon 244 bin TL değerindeki proje arkeolojik sit alanına 800 metre mesafede bulunuyor.

Projenin ÇED raporuna göre, proje alanında dokuz farklı memeli türü saptandı. Bunlar arasında uluslararası sözleşmelerle koruma altında bulunan hayvan türleri ve soyu tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foku bölgede tespit edildi.