Spor

Lewandowski'den çifte rekor, Bayern Münih'ten 7 gol!

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı 3-0 yenen Bayern, ligde Bochum ağlarına 7 gol bıraktı

18 Eylül 2021 18:41

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Bayern Münih, sahasında Bochum'u 7-0 mağlup etti. Robert Lewandowski, Bayern Münih'in sahasında oynadığı üst üste 13. maçında da gol attı ve en uzun gol serisini yakalayan isim oldu

Bayern Münih, ligin 5. haftasında Allianz Arena'da Bochum'u ağırladı.

İlk yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip 17. dakikada Leroy Sane, 27. dakikada Joshua Kimmich ve 32. dakikada Serge Gnabry'nin golleriyle 3-0 öne geçti. Maçın 43. dakikasında Bochumlu futbolcu Vasileios Lampropoulos'un meşin yuvarlağı kendi kalesine göndermesiyle ev sahibi ekip, ilk yarıyı 4-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Bavyera ekibi, 61. dakikada Robert Lewandwski, 65. dakikada Joshua Kimmich ve 79. dakikada Eric Maxim Choupo-Moting ile 3 gol daha buldu ve karşılaşmadan 7-0 galip ayrıldı.

Bayern Münih üst üste dördüncü galibiyetini alarak puanını 13'e çıkardı. Bochum ise 3 puanda kaldı.

Bayern Münih, 2016-17 sezonundan bu yana üçünce kez sahadan 7 ve üzeri golle galip geldi.

Bundesliga'da bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Augsburg, sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 1-0 mağlup ederken, Mainz 05-Freiburg ve Bielefeld-Hoffenheim karşılaşmaları golsüz berabere sonuçlandı.

Lewandowski'den çifte rekor

Robert Lewandowski, Bayern Münih'in sahasında oynadığı üst üste 13. maçında da gol attı ve en uzun gol serisini yakalayan isim oldu. Bu alanda Polonyalı, Gerd Müller ile Jupp Heynckes ile rekoru paylaşıyordu.

Öte yandan yıldız forvet Robert Lewandowski, Bayern Münih ile resmi maçlardaki gol atma serisini 19 maça çıkardı ve rekorunu geliştirdi.