Gündem

KYK yurt başvuruları ne zaman? 2023-2024 GSB KYK yurt başvuru takvimi

Üniversite yerleştirmelerinin tamamlanmasının ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru tarihleri gündemde. Açıklanan tarihler arasında KYK burs başvuruları online olarak alınacak. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman? 2023-2024 GSB KYK yurt başvuru takvimi belli oldu mu?

29 Ağustos 2023 11:00

Sınavın ardından üniversite adayları, KYK yurt başvuruları bekleniyor. Adaylar, KYK yurt başvuruları ile ilgili bilgileri araştırıyor. Konuyla ilgili detayları araştıran adaylar, ''KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuruları ne zaman?'' şeklinde aratmalar yapıyor. KYK yurt başvuruları ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan açıklama geldi. KYK yurt başvuruları için bekleyen adayların dikkati, GSB'den gelen açıklamada. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman? 

KYK yurt başvuruları ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu.

Bak, "2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB Yurt başvuruları başladı. 950 bin yatak kapasitesiyle hizmet vereceğiz. Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 analiz kurulu tarafından değerlendirilecek. Yapılan sıralamayla öğrenciler kendisine en yakın yurda yerleştirilecek. Bu yıl öncelik grubumuza evleri orta ve ağır hasarlı olan öğrencilerimizi de ekledik" dedi.

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor.

En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.

Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.

Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,

Gazi ve gazi çocukları,

Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,

Devlet koruması altında olanlar,

Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.