Gündem

KYK ödemeleri başladı mı? KYK 3 aylık bur ve kredi ödemeleri ne kadar?

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi ve burs başvuru sonuçları 17 Aralık'ta açıklandı. KYK bursu ve öğrenci kredisinden yararlanma hakkı kazanan binlerce öğrenci KYK ödemelerinin ne zaman yatacağını merak etti. 531 bin 468 öğrenciye verilecek olan 3 aylık KYK burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandı. Peki, KYK ödemeleri başladı mı? KYK 3 aylık bur ve kredi ödemeleri ne kadar?

29 Aralık 2022 14:24

2022-2023 KYK burs ödemesinin ne zaman hesaplara yatacağı öğrenciler tarafından merak edildi. Bu yıl başvuruları 26 Kasım'da alınan KYK bursu ve öğrenci kredisinin sonuçları ise 17 Aralık'ta açıklandı. Açıklamanın ardından öğrenciler, KYK ödemeleri ile ilgili açıklama beklerken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 531 bin 468 öğrenciye verilecek olan 3 aylık KYK burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını belirtti. Peki, KYK ödemeleri başladı mı? KYK 3 aylık bur ve kredi ödemeleri ne kadar?

KYK 3 aylık bur ve kredi ödemeleri ne kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenci kredileri, ön lisans ve lisans öğrencilerine geriye dönük olarak 3 aylık ödeme yapılacak.

Ödemelerinin kimlik numarasının son hanesine göre yatırılması bekleniyor.

Ödemelerin, önceki yıllarda olduğu gibi kimlik numarasının sonu 0 olanlar 6'sında, 2 olanlar 7'sinde, 4 olanlar 8'inde, 6 olanlar 9'unda ve 8 olanlar her ayın 10'unda yatırılması öngörülüyor. (AA)