Dünya

Kuzey Kore, sınıra 300'den fazla çöp balonu daha gönderdi; Seul, "Daha fazlasını bekliyoruz" dedi

Kim'in kız kardeşi ve hükümet sözcüsü Kim Yo Jong, Güney Kore'nin "dinlenmeden atık kağıt toplamanın acı bir utancını yaşayacağını ve bunun günlük işi olacağını" söyledi

10 Haziran 2024 10:45

T24 Dış Haberler

Kuzey Kore, sınıra yüzlerce çöp taşıyan bir balon daha gönderdi. Devlet Başkanı Jim Jong-un'un kız kardeşi Güney'in "psikolojik savaşı" sürdürmesi halinde daha fazla karşılık verileceği uyarısında bulunmuştu. 

Son haftalarda Kuzey Kore, Güney'deki aktivistler tarafından kuzeye doğru uçurulan ve Seul'ün yasal olarak durduramadığı Pyongyang karşıtı propaganda yüklü balonlara misilleme olarak sigara izmariti ve tuvalet kağıdı gibi çöpler taşıyan yüzlerce balonu Güney'e gönderdi.

Güney Kore hükümeti bu ay 2018'de imzalanan gerilimi azaltıcı askeri anlaşmayı tamamen askıya aldı ve Pyongyang'ın balonlarına yanıt olarak sınır boyunca hoparlörle propaganda yayınlarını yeniden başlattı. 

Kim'in kız kardeşi ve hükümet sözcüsü Kim Yo Jong, Güney Kore'nin "dinlenmeden atık kağıt toplamanın acı bir utancını yaşayacağını ve bunun günlük işi olacağını" söyledi.

300'den fazla çöp balonu gönderilmiş

Seul ordusu Kuzey'in gece boyunca 300'den fazla çöp taşıyan balon gönderdiğini, ancak rüzgarın Pyongyang'ın lehine çalışmadığını söyledi.

"310'dan fazla balon fırlatmalarına rağmen birçoğu Kuzey Kore'ye doğru uçtu" diyen Genelkurmay Başkanlığı, şu ana kadar yaklaşık 50 balonun Güney'e indiğini ve daha fazlasının beklendiğini de sözlerine ekledi.