Dünya

Kuzey Kore'deki hayvanat bahçesinde nesli tükenmekte olan hayvanlar kafes dövüşlerine zorlanıyor

09 Eylül 2024 08:12

T24 Dış Haberler

Kuzey Kore'de bulunan Pyongyang Hayvanat Bahçesi, nesli tükenmekte olan türleri kafes dövüşlerine zorlamakla suçlanıyor. 

Hayvanat bahçesi, hayvanlara yönelik aşırı zulmü gösteren görüntü ve videoların ortaya çıkmasının ardından geçmişte de tartışmaların odağı olmuştu.

Hayvanların kötü koşullarda yaşam sürdüğü ve dövüştürüldüğü görüntülerin bir kez daha ortaya çıkmasının ardından Uluslararası Hayvan Refahı Fonu'ndan uzman Matt Collis, bu tür "gladyatör tarzı dövüşlerin" hayvanlar üzerinde büyük hasara yol açtığını söyledi.

Collis, "Hayvanları, kaçma şansı olmayacak şekilde eğlence amaçlı birbirine düşürmek hem zalimce hem de gereksiz. Bu tür durumlar, onların fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini tehlikeye atıyor ve sonuçları ölümcül olabiliyor" diye konuştu. 

Bazı hayvanat bahçesi bakıcılarının, farklı hayvan türlerini aynı kafeslere koyup birbirlerini parçalamalarını sağladığı da iddia edildi. 

Hayvanat bahçesinin hayvan refahı aktivistler tarafından defalarca eleştirilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dostu Kim Jong Un'a hayvanat bahçesi için yılan ve kartal hediye etmişti. 

Hayvan refahı uzmanı Dr. Neil D'Cruze şunları söyledi: "Hayvan refahı konusunda böylesine kötü bir üne sahip bir mekanın daha fazla hayvanı barındırması derin bir endişe yaratıyor" 

Pyongyang'ın Merkez Hayvanat Bahçesi, 2018 yılında bakımsız kaplanların ölü doğmuş yavruları ve sigara bağımlısı bir şempanzenin fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından eleştirilerin hedefi haline gelmişti. 

Dr. D'Cruze, "Çok sayıda tesis eğlence amaçlı yaban hayatını istismar ediyor" diye konuştu.