Ekonomi

Kuzey Irak’tan Bakan Ersoy’un kardeşine 59 milyon liralık icra

Toker, "Bu kararın önümüzdeki dönemde şirket, turizm sektörü ve siyasete yönelik etkilerini izlemek gerekiyor" dedi

28 Ekim 2019 09:47

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ikizi Murat Ersoy’a Kuzey Irak’taki ortaklarından icra geldiğini yazdı.

6 yıl önce “İlk Kürt havayolu şirketi” olarak tanıtılan Zagrosjet’in ortaklarının Atlasjet ve Kuzey Irak’taki Zagros grubu olduğunu söyledi.  Ortaklığın uzun sürmediğini kaydeden Toker, “ Uçakların bakımı, şirketin temsili, yetki gibi konularda anlaşmazlıklar çıktı. Irak Sivil Havacılık Otoritesi Atlasjet'in Irak'a yaptığı uçuşları durdurdu. Atlasjet de alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle Zagrosjet'e ait bir uçağa İstanbul Atatürk Havalimanı'nda el koydu” dedi.

Toker yazısında şunları söyledi:

“Zagros Grubu'nun konuyu mahkemeye taşıdığı da o günlerde medyaya yansımıştı.

Bu hatırlatmayı yaptık çünkü Zagrosjet'in açtığı davada, dört yıl sonra icra kararı çıktığını öğrendik. Merkezi Erbil'de bulunan Zagros Air Co. Ltd.'nin alacaklı sıfatıyla yaptığı takipte Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü, Ersoy hakkında ihtiyati haciz kararı kararı almış. Tektur Turizm adlı şirkete gönderilen karardaki borç miktarı 59 milyon 494 bin 502 TL 30 kuruş.

Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü'nün ihtiyati haciz kararının temelinde, Zagros Grubu'nun uçağın uçurulamamasından kaynaklanan zararının olduğu belirtiliyor. Bu konuda daha önce hazırlanıp mahkemeye sunulmuş bilirkişi raporlarında Zagros Grubu'nun uğradığı zararın 10 milyon doların üzerinde olduğu yer alıyor.

Uluslararası boyutu da bulunan bu kararın önümüzdeki dönemde şirket, turizm sektörü ve siyasete yönelik etkilerini izlemek gerekiyor.

Yazının devamı için tıklayın