Dünya

Kuzey Carolina Üniversitesi öğretim üyesi kampüsteki silahlı saldırıda öldürüldü

29 Ağustos 2023 10:45

T24 Dış Haberler

Yetkililer, Pazartesi erken saatlerde Kuzey Carolina Üniversitesi'nden bir öğretim üyesinin kampüste düzenlenen silahlı saldırıda vurularak öldürüldüğünü belirterek, bir şüphelinin tutuklandığını ve tehdidin ortadan kalktığını söyledi. 

Kurumun rektörü Kevin Guskiewicz yaptığı açıklamada, "UNC (Kuzey Carolina Üniversitesi) topluluğunun kampüsteki bir şiddet eyleminde bir öğretim üyesini kaybetmesinden dolayı yıkıldım" dedi.

Guskiewicz, polise Pazartesi erken saatlerde Kuzey Carolina'daki Chapel Hill kampüsünde ateş açıldığı konusunda bilgi verildiğini söyledi. Şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını da sözlerine ekledi.

Polis, saldırıdan yaklaşık iki saat sonra kampüs için "her şey yolunda" uyarısı yaptı ve acil bir tehdit olmadığını söyledi. Polis daha önce erkek şüphelinin henüz gözaltında olmadığı bir fotoğrafını X'te (eski Twitter)  yayınlayarak ve zanlıyı "silahlı ve tehlikeli kişi" olarak tanımladı.

Yetkililer, hayatını kaybeden öğretim üyesinin ve şüphelinin kimliklerini açıklamadı.

Rektör, "Buna cevaben, 28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günü günün geri kalanında dersleri ve tüm kampüs etkinliklerini iptal ettik" diye ekledi. 

Üniversitenin yaklaşık 32 bin öğrenci nüfusu, 4 bin 100 öğretim üyesi ve 9 bin personeli bulunmakta.

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, üniversite kampüsünü korumak için "gerekli tüm devlet kaynaklarını taahhüt ettiğini" söyledi.