Dünya

Kuzey Afrika kıyılarında tanker kaçırma girişiminde 6 Somalili korsan yakalandı

12 Mayıs 2024 12:29

T24 Dış Haberler

Somali kıyı şeridindeki Aden Körfezi'nde bir petrol tankerine ateş açtıktan sonra 6 şüpheli korsanın yakalandığını açıklayan yetkililer, bölgede artan korsan saldırılarına dikkat çekti.

Deniz kuvvetleri, Kızıldeniz ile önemli bir nakliye kanalı olan Bab el-Mandeb Boğazı'nı birbirine bağlayan bölgede ateş açtıktan sonra korsanları yakaladı. 

İngiliz ordusunun Ortadoğu nakliye rotalarını denetleyen Deniz Ticareti Operasyonları merkezi, korsanların “silah ve merdiven taşıyan” küçük bir gemiyle seyahat ettiklerini söyledi. Özel güvenlik firması Ambrey tarafından yapılan açıklamaya göre korsanlar, tüfekler ve roket güdümlü el bombaları ile silahlanmıştı. 

Tanker mürettebatı zarar görmezken, korsanların çatışmadan kaynaklı yaralandığı bildirildi. Olay, Yemen'in İran destekli Husi isyancılarının Hamas'ın İsrail ile savaşına destek vermek amacıyla aylardır su yolundan geçen gemilere saldırdığı bir dönemde meydana geldi. 

Somali kıyılarında korsanlık bir zamanlar çok yaygındı, ancak son yıllarda ülke yakınlarındaki nakliye yollarında devriye gezmeye yönelik uluslararası çabaların ardından azalmaya başladı.