Gündem

Kuyumcudan çaldığı küpeleri satmaya çalışırken yakalandı

08 Ağustos 2022 17:49

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan bir kuyumcu dükkanından çaldığı altın küpeleri, Adapazarı ilçesinde farklı bir kuyumcu dükkanına satmaya çalışan şüpheli yakalandı. Yaşlı adamın kuyumcu dükkanında gerçekleştirdiği hırsızlık anı ise güvenlik kamerasınca kaydedildi. 

Olay, Sapanca ilçesinde bulunan bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; dükkana müşteri gibi girerek içeride oluşan yoğunluktan faydalanan şüpheli, çok sayıda altın küpe çalarak dükkandan ayrıldı. Bir süre sonra küpelerin yerinde olmadığını fark eden iş yeri sahibi, kamera kayıtlarını incelediğinde yaklaşık 25 gram ağırlığındaki küpelerin çalındığını fark etti. 

Durumun polise bildirilmesinin ardından Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Şahsın çaldığı küpeleri, Adapazarı'ndaki bir kuyumcu dükkanına satmaya çalıştığının belirlenmesi üzerine harekete geçen ekipler, şüpheliyi çaldığı altınlarla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. 

Kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, şüphelinin dükkana girdikten sonra gözlüklerini taktığı, tezgahın arkasına uzanarak altın küpeleri aldığı ve dükkandan ayrıldığı anlar yer aldı. (İHA)