Gündem

Kuşadası Belediyesi'nden sokak hayvanları yasası hakkında açıklama

Belediye Başkanı Günel: "Yasa bize ‘Sokak hayvanlarını uyutacaksınız’ dese dahi böyle bir şey yapmamız söz konusu olamaz"

05 Ağustos 2024 15:54

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısında, AK Parti tarafından hazırlanan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin yasalaşması ile ilgili açıklama yaptı.

Yasada yapılan değişiklikle hükümetin topu belediyelere attığını söyleyen Başkan Günel, yasal düzenlemenin devlet tarafından desteklenmesi ve belediyelere konu ile ilgili teşvik verilmesi gerektiğini; aksi halde sürecin sağlıklı ilerleyemeyeceğini dile getirdi.


"Hayvansever hemşehrilerimizin içi rahat olsun"

Hayvanların yaşam hakları için mücadele edeceklerini ve gerekirse yasayı uygulamayacaklarını ifade eden Günel şunları kaydetti:

"Bu rakam bütçemizin binde 18,4’üne tekabül ediyor. Halihazırda dahi bütçenin binde 5’ini ziyadesiyle aşıyorken yasanın öngördüğü biçimde hareket etmemiz halinde ortaya nasıl bir rakam çıkacağını bilemiyoruz. Rehabilitasyon merkezlerinin desteklenmesi gerekiyor. Sokak hayvanlarını en iyi koşullarda yaşatmayı arzulayan bir belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da onların yaşam hakkı için mücadele edeceğiz ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hayvansever hemşehrilerimizin için rahat olsun. Yasa bize ‘Sokak hayvanlarını uyutacaksınız’ dese dahi böyle bir şey yapmamız söz konusu olamaz." (ANKA)