Gündem

Kürtçe'ye "random gülücük", Demirtaş'ın mektubuna "kötü mizah" diyen Ufuk Beydemir, tweet'ini sildi

09 Mart 2023 12:43

Şarkıcı Ufuk Beydemir, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İyi Parti lideri Meral Akşener'e yazdığı mektuptaki Kürtçe ifadelere, "Bir paragraf boyunca random gülücük atmış" dedi. Beydemir, paylaşımına gelen tepkilerin ardından tweet'ini sildi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, Akşener'e sosyal medya hesabı üzerinden açık mektup göndermişti. 

Beydemir, Demirtaş'ın Kürtçe yazdığı paragraf için sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: 

"Dört sayfalık kötü mizah ardından bir paragraf boyunca random gülücük atmış. Şaka bir yana şimdiden belirteyim; kendisinin ırkıyla ilgili hiç sorunum yok, milyonlarca insanın derdi belli. Bu konuyu şeffaflaştırmadan 'barış, birleşme, demokrasi' kaleminde ironik duruyor." 

Beydemir, sosyal medyada birçok kullanıcının tepki göstermesi üzerine tweet'ini sildi.

Rastgele harflerin yan yana yazılmasıyla oluşturulan ve bütünü bir anlam ifade etmeyen "asfadf" gibi mesajlara sosyal medyada "random gülme" deniyor.

Beydemir, daha önce de, "Kürdistan'ın başkenti Ankara'dır, İstanbul'dur" diyen rapçi Ezhel'e de tepki göstermişti. Beydemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Birileri ırkçılık yapıyor bahanesine yaslanıp kürdistanlı cümleler kurmayı bırakın, kürdistan ne, neresi? Kürtlerle hiçbir sorunumuz yok, maalesef her millet içinde ırkçılar, tacizciler, tecavüzcüler, hırsızlar var. Bundan öte sorun yok. Y, Z jenerasyonu ne kürt sorunu görmüş? Türklerin ırkçılığından şikayet edip Almanlara sığınmak da benzersiz bir ironi" demişti.