Dünya

Kursk'ta iki önemli köprü Kiev saldırısı sonucu yıkıldı; Moskova, ABD füzelerinin kullanıldığını iddia etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, tahliye edilen sivil halka yardım eden gönüllülerin öldürüldüğünü iddia etti

17 Ağustos 2024 12:20

T24 Dış Haberler

Ukrayna'nın sürpriz saldırısı sürerken dün Kursk bölgesinde Seim Nehri üzerindeki iki önemli köprü yıkıldı. Moskova, köprülerin ABD tarafından Ukrayna'ya tedarik edilen füzeler kullanılarak yıkıldığını söyledi 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Telegram mesajlaşma uygulaması aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Kursk bölgesi ilk kez Batı yapımı roketatarlarla, muhtemelen Amerikan HIMARS'larıyla vuruldu. Glushkovo bölgesindeki Seim Nehri üzerindeki köprüye yapılan saldırı sonucunda köprü tamamen yıkıldı ve tahliye edilen sivil halka yardım eden gönüllüler öldürüldü" ifadelerini kullandı. 

Washington'daki yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Şubat 2022'de başlattığı savaşı kazanmasına izin veremeyeceğini söyleyen ABD'nin, sürpriz saldırıyı şu ana kadar ABD silahlarının kullanılmasını haklı çıkaran koruyucu bir hareket olarak gördüğünü söyledi.

Zaporijya Nükleer Santrali'nin dışına iha ile patlayıcı madde bırakıldı

TASS haber ajansının bildirdiğine göre; Zaporijya Nükleer Santrali'nden yapılan açıklamada, Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının santralin dışındaki bir yola patlayıcı madde bıraktığı ve yolu kullanan personeli tehlikeye attığı ifade edildi. 

Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santrali olan Zaporijya'nın kontrolü, Ukrayna'yı geniş çaplı işgalinin hemen ardından beri Rusya'nın elinde bulunuyor.

Moskova ve Kiev defalarca birbirlerini santralin faaliyetlerini sabote etmeye çalışmakla suçladılar.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na göre Rusya, 24 Şubat 2022'de geniş çaplı işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna'da 598 bin 180 askerini kaybetti.