Dünya

Kursk saldırısı: Seym Nehri üzerindeki üç köprü de Kiev tarafından yıkıldı

Son köprü, cephenin bu kısmındaki son büyük geçitti

20 Ağustos 2024 09:15

T24 Dış Haberler

Ukrayna ordusu, Kursk bölgesinde Seym Nehri üzerindeki üçüncü bir köprüyü yıktı.

Rus yetkililere göre, Karyzh köyündeki köprü gece boyunca hedef gözetilerek yapılan Ukrayna bombardımanı nedeniyle hasar gördü. Aynı nehir üzerinde cuma ve cumartesi günleri daha doğuki iki köprü yıkılmıştı. Bu köprü, cephenin bu kısmındaki son büyük geçitti.

Ukrayna silahlı kuvvetleri, iki hafta önce sürpriz bir saldırıyla ele geçirdikleri Rus kasabası Sudzha çevresindeki mevcut köprübaşından ilerlemeye hazırlanıyor. Korenevsky bölgesinde nehrin güneyinde sıkışıp kalan ve bir kısmı askere alınmış olan Rus birliklerini kuşatmaya çalışıyorlar.

Kiev, Snagost ve Apanasovka adlı iki Rus köyünü daha pazartesi günü ele geçirdi. Ancak son günlerde Kursk bölgesine ilerleme hızı yavaşladı. Kremlin, Ukraynalı muharip birliklerin daha fazla ilerlemesini engellemek için yedekleri devreye soktu.

Ukrayna güçleri Sudzha çevresinde hızlı bir ilerleme kaydederken, Rus birlikleri de Ukrayna'nın doğusunda istikrarlı bir şekilde kazanımlar elde ediyor. Kremlin askeri blogcularının bildirdiğine göre Pazartesi günü Niu-York kasabasını ele geçirerek Rus bayrağını göndere çektiler ve kasabanın adını Novgorodske olarak değiştirdiler.