Politika

Kürşad Zorlu, Azerbaycan'a KKTC'yi tanıması için çağrı yaptı

18 Temmuz 2023 19:00

TBMM Dışişleri Komisyonu, bugün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bazı temaslarda bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyaret eden Komisyon Başkanı Fuat Oktay ve beraberindeki komisyon üyeleri, sonrasında Başbakan Ali Asadov ile bir araya geldi. 

Fahri Hıyaban Devlet Mezarlığı'nda Türk ve Azerbaycan şehitlerinin mezarlarını ziyaret eden Komisyon üyeleri, sonrasında Parlamentolar Arası Komisyon üyeleriyle bir toplantı yaptı.

''Tanıma sürecinden umutluyuz''

Heyetler arası görüşmeye katılan İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Bakü’de katıldığı toplantıda, KKTC'yi tanıması için Azerbaycan’a şu sözlerle çağrı yaptı:

“Milletimizin sesi olarak sizlerden ricamız; bu tanınma sürecinin hızlandırılıp bir an önce sonuçlandırılmasını umut ediyoruz. Böylelikle bu adım, Türk dünyasına büyük bir cesaret vererek başka ülkelerce tanınma sürecine çarpan etkisi yapacaktır. 2007 yılında Azerbaycan’dan bir uçuş seferi olmuştu ve o zamanlarda büyük tartışmalar olmuştu. O zaman ilk röportajı ben yapmıştım, bütün Türkiye’ye Azerbaycan’ın neden KKTC’yi tanımadığı ben anlatmıştım.

Fakat aradan çok uzun yıllar geçti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin çok önemli bir noktaya geldi. Neredeyse Azerbaycan’ın Karabağ sorununu çözülmek üzere. Milletimizin sesi olarak sizlerden ricamız; bu tanınma sürecinin hızlandırılıp bir an önce sonuçlandırılmasını umut ediyoruz. Böylelikle bu adım, Türk dünyasına büyük bir cesaret vererek başka ülkelerce tanınma sürecine çarpan etkisi yapacaktır.”

(ANKA)