Dünya

Stranger Things, bir kült parçayı daha yeniden canlandırdı: Master of Puppets Britanya'da 'Top 40' listesinde

16 Temmuz 2022 15:24

Metallica’nın kült parçası ‘Master of Puppets’, Stranger Things sayesinde Spotify’da Britanya’da 2008 yılından bu yana ilk kez ‘top 40’ listesine girdi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Netflix platformunda yayınlanmaya başlayan ve devam eden bilim kurgu dizisi Stranger Things’in 4. Sezonunun final bölümünde, 1986 yılında piyasaya sürülen Master of Puppets parçasının performansına yer verildi.

The Guardian'da yer alan habere göre, dizinin popüler oluşu, Metallica’ya dünya genelinde yeni bir dinleyici kitlesi kazandırdı.

Parça, bu hafta Britanya en çok dinlenen şarkılar listesinde ilk kez 22. Sıraya ulaştı.

Parçanın dizide kullanılması üzerine Metallica, resmi Instagram hesabı üzerinden açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verdiler: ‘Duffer kardeşlerin müziği diziye dahil etme şekilleri her zaman bir üst seviyede olmuştur. Bu bağlamda Master of Puppets’i diziye dahil etmekle kalmayıp onun çevresinde bu denli önemli bir sahneyi inşa etmeleri için çok heyecanlıydık.’

Bazı eski emektar hayranlar bu duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine grup, Tiktok üzerinden açıklama yaptı: ‘Hepiniz Metallica ailesine hoş geldiniz. 40 yıl da hayran olsanız 40 saat de, hepimiz müzik yoluyla bağ kuruyoruz. Hepiniz sıfır noktasından başladınız.’ 

Dizinin 4. sezonunda daha öncesinde de Kate Bush’ın ‘Running Up That Hill’ parçasına yer verilmişti ve hit kazandırmıştı.