Politika

"AKP, ‘Yeni parti kurulacak’ iddiasının konuşulmasından memnun"

"Ahmet Davutoğlu yenibirparti.org sitesinden medya aracılığıyla haberdar oldu"

03 Mart 2019 09:05

Yeni bir parti kuracakları iddiasıyla gündeme gelen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve uzun yıllar ekonominin dümeninde bulunmuş eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yakın çalışma arkadaşları “Dış düşmanlarla yetinmeyen AK Parti, olası bir başarısızlığı ‘iç düşmanlara’ fatura etmek için bu dedikodunun dolaşıma girmesinden memnuniyet duyuyor” dedi.

Geçen hafta eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın “yeni parti” için harekete geçtikleri iddia edilmişti.

Gazete Duvar’da yer alan kulis haberine göre, 3 ismin yakın çalışma arkadaşları yeni parti iddiaları ile ilgili şunları söyledi:

Bizim rahatsızlığımız sır değil. Bir süredir bizlere parti kurmamız için çeşitli kesimlerden, kişilerden telkinler, baskılar geldiği ortada. Bunun için sosyal medya hesaplarımızın altındaki yorumlara bakmanız yeterli.

Gül-Davutoğlu-Babacan isimlerinin zaman zaman bir araya geldiği doğru ancak birlikte hareket ettikleri iddiası yanlış.

Ahmet Davutoğlu yenibirparti.org sitesinden medya aracılığıyla haberdar oldu. Bu siteyle ilişkisi yoktur. Biz de baktık ve gördük ki bu adres 2018 yılında alınmış.

Davutoğlu’nun hangi noktada olduğunu merak edenlerin, 16 Nisan Referandumu için Konya’da düzenlenen “Evet” mitingindeki konuşmasına bakmaları yeterlidir. Hoca orada konuşmasını “evet” demeden bitirmiştir.

31 Mart yerel seçimine bu kadar kısa zaman kala bu üç ismin yeni parti/partiler kuracağı iddiası AK Parti tarafından kullanılmaktadır.

Dış düşmanlarla yetinmeyen AK Parti, olası bir başarısızlığı “iç düşmanlara” fatura etmek için bu dedikodunun dolaşıma girmesinden memnuniyet duymaktadır.

Bir parti kurulacak veya kurulmayacak demek için henüz erken. Herkes 31 Mart seçiminin sonucunu beklemek zorunda olduğunu biliyor.