Gündem

Kulis: MHP, AKP’yi destekleyeceği şehirlerin ilçe belediyelerinde güç dengesinin bölüşülmesini istiyor

“Ne eksik ne fazla. MHP’nin hakkı neyse o”

25 Eylül 2023 06:42

Yerel seçimler yaklaşırken, Cumhur İttifakı’nın bileşenleri AKP ve MHP’nin iş birliği yapacağı yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğinin ip uçları da belli olmaya başladı. MHP, 30 büyükşehirden bazılarında AKP’nin adayı desteklenecekse, o şehirlerin ilçe belediye başkanlıklarının güç dengesine göre bölüşülmesini talep ediyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, AKP’nin, MHP ile Mart 2024’teki yerel seçimlerde yürütülecek iş birliğinde, “2019'daki iş birliğini ön plana çıkardığı” belirtiliyor. Ancak MHP kanadı, “Mart 2024’teki yürütülecek iş birliği koşullarının 2019'daki koşullardan çok farklı olduğuna” işaret ediyor. Yerel seçimlerdeki iş birliğinde bu kez “denge politikasının gözetilmesi gerektiğine” de işaret ediliyor. MHP kanadı, iş birliğinde sağlanacak dengedeki kastı, “Ne eksik ne fazla. MHP’nin hakkı neyse o” sözleriyle açıklıyor.

İş birliği kapsamında AKP’nin, örneğin Ankara’da, Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı dışındaki bazı ilçe belediye başkanlıklarında da, “MHP’nin adayına destek vereceği” konuşuluyor. Ankara’daki benzer durumun, diğer büyükşehir belediye başkanlıkları ve ilçelerinde de yaşanacağı ileri sürülüyor.