Gündem

Kulis: Mehmet Şimşek bakanlık teklifini reddetti

Gazeteci Deniz Zeyrek, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağını, yerine eski bakan Mehmet Şimşek'in getirileceğini iddia etmişti

15 Eylül 2022 11:04

Halk TV yazarı Can Coşkun, Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati'nin yerine adı ikinci kez geçen eski bakan Mehmet Şimşek'in bakanlık konusuna ikna olmadığını öne sürdü. 

Gazeteci Deniz Zeyrek, önceki gün katıldığı HaberTürk yayınında,  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağını, yerine eski bakan Mehmet Şimşek'in getirileceğini iddia etti. 

 Halk TV yazarı Can Coşkun, “Kulislerden: Mehmet Şimşek, Millet Masası ve erken yerel seçim” bugünkü yazısında Şimşek ile birden fazla görüşme yapıldığını dile getirdi. Coşkun, görüşmelerde Şimşek'in 'Hayır' cevabını verdiğini önü sürdü.

Coşkun, eski Merkez Bankası'nın başkanı Naci Ağbal'a yakın birinin şunları söylediğini aktardı: “’Mehmet Bey ile görüşüldü, ikna olmadı. İlk de değildi. Kendisi 'İş ilişkilerim var, yeni anlaşmalar yaptım' diyerek herhangi bir görevi kabul edemeyeceğini bildirdi’.

Son görüşmenin ardından 11 gün geçmiş. Bu süreçte bir ikna veya değişim olur mu, kaynağıma göre pek olası değil.”

Mart ayında da Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yerine getirileceği iddia edilmişti. Şimşek’e yakın bir kaynak "Bunlar tamamen dedikodudan ibaret. Mehmet Bey, Doha, Londra, New York ve Paris merkezli uluslararası fon ve yatırım bankalarını yönetiyor. Dolayısıyla çok yoğun, gündeminde siyaset yok"  açıklamasını yapmıştı.