Gündem

Kulis: Erdoğan, kongre tarihi için ikna edildi, partide “değişim”in geciktirilmeden başlamasını isteyenler var

07 Haziran 2024 06:31

31 Mart yerel seçimlerinde 22 yılın ardından ilk kez ikinci parti konumuna gerileyen AKP’de “değişim” ve “kongre” istişareleri sürüyor. Kulislerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değişimin başlayacağı kongre tarihi için ikna edildiği ancak parti içinde karşı düşünceler olduğu konuşuluyor.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, AKP Genel Merkez yönetiminin kongrenin 2025 yılında toplanmasına yönelik taslak hazırlandı. Erdoğan, takvim konusunda ikna edildi ancak değişim sürecinin zamana yayılması önerisi Kızılcahamam kampına katılanlar arasında tepkiyle karşılandı.

Toplantılarda, “Kongrenin 2025’e bırakılmaması lazım. Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz. Kongre ertelenerek, değişim alttan yukarıya doğru yapılmak isteniyor. Böyle şey olmaz. Önce yukarıda oturanların değişmesi lazım” değerlendirmesi yapıldığı öğrenildi.

AKP'de reform dalgası: Akil heyet kurulacak

Öte yandan yine Türkiye gazetesinden Emrah Özcan imzalı habere göre, AKP’nin toplumun sıkıntılarını tespit için siyasetten bağımsız akademik düşünce kuruluşlarından bir heyet oluşturacak. Süreci AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala yürütecek. AKP kaynakları bu heyetle amaçlananları ve yapılacakları şöyle sıraladı:

  •  Problemleri akademik düşünce kuruluşları tespit edecek
  •  Teşhisi siyasi parti kimliği olan birileri yapmayacak
  •  Cumhurbaşkanına yönelik eleştiriler de raporlarda yer alacak *Reformlar toplumsal mutabakatla yapılacak
  •  Hukuk ve adalet sistemi çerçevesinde yürütülecek.

TIKLAYIN - Gökçer Tahincioğlu | Kamp notları: Türkiye normalleşir mi, tek çare Mehmet Şimşek mi?