Gündem

Kulis: Erdoğan, felaketin büyüklüğü konusunda kendisini eksik bilgilendirdiğini ve müdahalede geç kalındığını belirterek Soylu’yu diğer bakanların huzurunda azarladı

28 Şubat 2023 12:23

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın felaketin büyüklüğü konusunda kendisini eksik bilgilendirdiğini ve müdahalede geç kalındığını belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu diğer bakanların ve AKP’nin üst düzey yöneticilerinin huzurunda azarladığı ileri sürüldü.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan afetin büyüklüğü konusunda kendisinin yeterince bilgilendirilmediğini belirterek Soylu’ya kızdı. Soylu’nun yapacağı sunum ise en sona bırakıldı.

Erdoğan, depremden altı gün sonra gittiği Adıyaman'da, "Müdahaleleri istediğimiz hıza ulaştıramadık. Depremin yıkım etkisi 10 il ve 500 km'lik alana yayıldığı için işimiz maalesef çok zor oldu" demişti.

Erdoğan, dün ise Adıyaman'da Altınşehir Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, “Depremin ilk günleri Adıyaman’da arzu ettiğimiz çalışmaları maalesef yürütemedik. Hakkınızı helal edin” diyerek helallik istemişti.

TIKLAYIN - Tolga Şardan: Askerin deprem görevine çıkması neden gecikti, depremlerin merkezi Maraş'ta neden emniyet müdürü yoktu?