Gündem

Kulis: CHP, 23 Haziran seçim çalışmaları için bu hafta sahaya inecek

"CHP'nin İstanbul kampanyasının ana temasını, 'Biz haklıyız' ve 'Kazandığımız seçimleri çaldılar' olacak"

13 Mayıs 2019 08:32

CHP, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal ettiği İstanbul seçimlerine yönelik hazırlıklarına devam ediyor. 23 Haziran’da yenilecek seçimler için CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun hafta sonu İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile çeşitli planlama toplantıları gerçekleştirdi. İstanbul’daki ilçe belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantının ardından bugün genel merkezde MYK toplantısında kampanya sürecine ilişkin bir takvimin belirleneceği ifade ediliyor.
 
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, toplantıda ayrıca sahada aktif bir şekilde çalışacak milletvekilleri ve parti yöneticilerine yönelik de görevlendirmelerin yapılması planlanıyor. CHP’nin bu hafta 23 Haziran’a kadar İstanbul’a adeta bir çıkarma yapacağı, kampanya sürecinin de bu hafta resmen başlayacağı belirtiliyor.

CHP’de bugün gerçekleştirilecek MYK toplantısının ardından belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak toplantının tarihinin netleşeceği belirtilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da toplantıya katılması bekleniyor.

Kampanyada kullanılacak ana temanın “Biz haklıyız” ve “Kazandığımız seçimleri çaldılar” olacağı belirtilirken, Ekrem İmamoğlunun artık 16 milyon İstanbullu’nun adayı olduğu vurgusunun yapılacağı belirtiliyor.