Gündem

Kulis: AKP'li Milletvekilleri Erdoğan'ın, "Yeni partinin içimizden Meclis’te grup kurma olasılığı var mı?" sorusuna sessiz kaldı

"Erdoğan, milletvekillerinin 'Albayrak' tepkisine sessiz kaldı"

12 Temmuz 2019 07:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle son kez kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Erdoğan’ın milletvekillerine, eski Bakan Ali Babacan’ın kurmayı planladığı yeni partiyle ilgili “Yeni kurulacak partinin içimizden Meclis’te grup kurma olasılığı var mı? Ne diyorsunuz” sorusunu yönelttiği, ancak bu soruya milletvekillerinin “sessiz kaldığı” ileri sürüldü.

Erdoğan,aralarında Adana, Antalya, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa ve Trabzon’un da bulunduğu 31 ilden 69 milletvekili ile bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 3 saat 20 dakika sürdü. Erdoğan, milletvekilleri toplantısının ardından partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılırken, milletvekilleriyle yapılan toplantıda İstanbul’da yenilenen seçim süreci ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi masaya yatırıldı. 

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, milletvekilleri toplantıda vatandaşların Albayrak'a karşı büyük tepki gösterdiği dile getirildi. Erdoğan'ın ise “Albayrak’a büyük tepki var” eleştirilerine “sessiz kaldığı” ileri sürüldü.