Gündem

Kulis: AKP içinde Anayasa çalışmalarına inanç yok, "Mehmet Uçum toplantılara katılmıyor" iddiası

14 Haziran 2024 08:25

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP içinde anayasa çalışmalarına inanç olmadığını, toplantılara Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un katılmadığını bunun da kibirle ilişkilendirildiğini öne sürdü.

Babacan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Birtakım temaslar yapılıyor olsa da AKP içinde Anayasa çalışmalarına inanç yok. Parti yöneticileri tarafından “Tüm partilerin katılımıyla sivil anayasa yapılmalı, halkın anayasası yapılmalı” tezi işlense de sonuç alınacağı düşünülmüyor. Öğrendiğimize göre, çalışmalarda partinin daha önceden akademisyenlere hazırlattığı anayasa taslağı ile parti içi komisyonun hazırladığı 100 maddelik diğer taslak masanın üzerinde duruyor. Yol haritasında bu iki metnin belirleyici olacağı konuşuluyor. Toplantılara Cumhurbaşkanlığı Hukuk Kurulu Başkanı Mehmet Uçum’un katılmayıp, kurul üyelerini gönderdiğini de belirtelim. Bunu kibirle ya da parti temsilcileriyle birçok konuda ters düşmekle ilişkilendirenler var.

Kızılcahamam kampından da kulis aktaran Babacan, "Bakanlar tarafından kampta verilen brifinglerde en çok Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nıın beğeni aldığı anlatılıyor. Dışişleri Bakanı Fidan’ın sunumu sırasında Ortadoğu’ya açılan “Kalkınma Koridoru’nun” çok dikkat çektiği, bakana bu konuda çok soru yöneltildiği anlatılıyor." ifadelerini kullandı."

Yazının tamamını okumak için tıklayın