Gündem

Kulis: AKP, “hakkını sokağa çıkarak arama” eğiliminin artmasından endişe duyuyor

"AKP’nin, 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinden vazgeçmesinde EYT'nin Ankara’daki mitingi etkili oldu"

10 Mart 2019 11:09

Kulislerde, AKP'nin “hakkını sokağa çıkarak arama” eğiliminin artacağı ve bunun örgütlü bir hale geleceği konusunda endişe yaşadığı konuşuluyor.

AKP’nin seçimlerden önce öğretmen ve polisler başta olmak üzere 4 meslek grubundaki kamu çalışanlarına emeklilikte “3 bin 600 ek gösterge” düzenlemesini Meclis’ten çıkarması bekleniyordu. Parti içinde görüş ayrılıkları olsa bile en azından sayıca diğer meslek gruplarından fazla olan öğretmenler için bu düzenlemenin yapılabileceği dile getirilmiş, hatta MYK toplantılarında bu konuda bir çalışma yapılması yönünde karar alındığı kamuoyuna yansımıştı. Ancak AKP, bu yöndeki kararından son anda vazgeçti. 

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın kulis haberine göre, AKP’nin bu kararı almasında emeklilikte yaşa takılanların Ankara’da yaptıkları mitingin etkili olduğu kaydedildi. Yalnızca öğretmenler için çıkarılacak bir düzenlemenin aynı hakkı isteyen diğer gruplarda büyük rahatsızlık yaratacağı ve tepkilere neden olacağına dikkati çeken parti yöneticilerinin, “Kendilerine emeklilikte yaşa takılanlar olarak tanımlayanlar eylem yaptı ve hükümet üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Seçimden önce yapılacak bir düzenleme kötü bir örnek oluşturup herhangi bir konuda hak talep eden kesimlerin hakkını sokakta araması ve örgütlenmesi gibi bir durum ortaya çıkarır. Bu da eylem baskısıyla hükümete sürekli bazı düzenlemelerin dayatılmasını getirir. Böyle bir durumda da ekonomik dengeler açısından yürütme organı görevini sağlıklı biçimde yürütümez” görüşünü dile getirdi belirtildi.