Dünya

Kremlin Sözcüsü Peskov: Rusya’dan gübre ihracatı sorunu tam olarak çözülmedi, fakat ilerleme var

27 Aralık 2022 00:35

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bugün itibarı ile Rusya'dan gübre ihracatı sorununun tam olarak çözülmediğini, ancak bu konuda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre; Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Pervıy Kanal televizyonuna demecinde bugün itibarı ile Rusya'dan gübre ihracatı sorununun tam olarak çözülmediğini, fakat bu konuda önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. 

Rus gübresinin ihracatının başlaması için hem Moskova’nın, hem de Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte Türkiye’nin adımlar attığına dikkat çeken Peskov, “BM üyeleri de bizim müzakerecilerimiz de çok iyi iş çıkardı. Şimdiye kadar, önemli başarılar elde edilmesine rağmen sorun tam olarak çözülmedi. Hala yapılacak bazı işler var” diye konuştu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, geçen pazartesi Hollanda, Belçika ve Estonya limanlarında sıkışan Rus gübre kargolarının ihraç edilmesi için izin aldığını duyurmuştu, ayrıca BM'nin Rusya’nın gıda ve gübre ihracatının önündeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam edeceğine dair güvence vermişti.