Dünya

Kremlin Sözcüsü: Erdoğan, Ukrayna görüşmelerinde olası bir arabulucu değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, dün Kazakistan'da bir araya gelmişti

04 Temmuz 2024 09:20

T24 Dış Haberler

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna savaşı kapsamındaki müzakerelerde olası bir arabulucu olarak hareket edemeyeceğini söyledi. 

Kremlin Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerde arabulucu olmasının mümkün olup olmadığı sorusuna "Hayır, imkansız" yanıtını verdi.

Peskov, dün Kazakistan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmede Ukrayna'daki duruma değindiklerini de açıkladı. Ukrayna konusunun "masada" olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Şangay İşbirliği Örgütü 24'ücü Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında dün bir araya gelmişti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmelerde başta enerji sektörü olmak üzere ekonomik iş birliği üzerinde durulduğu bildirildi. Ayrıca Putin, Erdoğan'a Türkiye'yi mutlaka ziyaret edeceği sözünü verdi. 

Putin'in ziyareti uzun zamandır planlanıyor ancak TASS'ın aktardığına göre "koordine edilememişti". 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin (Fotoğraf: AA)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre de görüşmede, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları, Suriye'deki gerilimde çözüm arayışları ve terörle mücadele konuları değerlendirildi.