Dünya

Kremlin: Kiev'e Türk SİHA'larının satılması Ukrayna'nın doğusundaki durumu kötüleştiriyor

Ukrayna, Donbas'ta Bayraktar SİHA'larını kullandığını doğrulamıştı

27 Ekim 2021 15:07

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna ordusunun Donbas'ta Türkiye'de üretilen Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının kullanıldığı yönündeki açıklaması hakkında, "Kiev'e bu gibi silahlar tedarik edilmesinin ülkenin güney doğusundaki durumu kötüleştirebileceği şeklindeki endişeleri haklı çıkardığını" söyledi.
 
Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda yer alan Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas bölgesinde Türkiye üretimi 'Bayraktar TB2' insansız hava araçlarını (İHA) kullanmasına ilişkin açıklamada bulundu.
 
Sputnik'in aktardığına göre Peskov, düzenlediği basın toplantısında ilgili soruya "Türkiye ile gerçekten de özel, iyi ilişkilerimiz var. Fakat bu durumda maalesef, bu gibi silahların Ukrayna ordusuna tedarik edilmesinin, temas hattındaki durumun istikrarsızlaşmasına neden olabileceği yönündeki endişelerimiz doğrulanmış oldu" yanıtını verdi.
 
"Görüyoruz ki böyle silahlar, askerlerin eline geçince, potansiyel olarak Ukrayna’nın bu bölgesinde kullanılabilirler" diyen Peskov, "Bu da sadece istikrarsızlaşmaya neden olur ve asla Ukrayna içindeki bu sorunun çözülmesini sağlamaz" ifadelerini kullandı.