Dünya

Kraliyet unvanlarından vazgeçen Meghan Markle, aile ilişkileri hakkında konuştu: Affetmek çok çaba gerektiriyor

Sussex çifti, Kraliyet ailesiyle yaptıkları anlaşma çerçevesinde Kraliyet unvanlarını bırakmış, finansal olarak bağımsız bir şekilde çalışma haklarını elde etmişti

30 Ağustos 2022 08:35

T24 Dış Haberler

Prens Harry ile birlikte Kraliyet görevlerini bırakarak ABD’ye yerleşen Meghan Markle, Kraliyet ailesi ve kendi ailesiyle ilişkisine ilişkin yaptığı açıklamalarda “Affetmek çok çaba gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Sussex Düşesi Meghan Markle, ABD’de The Cut dergisinden Alison P Davis ile gerçekleştirdiği söyleşide Kraliyet ailesi ve kendi ailesiyle ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. 

Markle, söyleşide ABD’ye taşınma kararlarına değindi. Düşes, Britanya’da kalsalarsa çocuklarının aşırı medya ilgisine maruz kalmasından endişe duyduğunu söyledi. Markle, üst düzey Kraliyet mensubu oldukları dönem aile fotoğraflarının paylaşımında kontrol sahibi olamamayı eleştirdi. 

Markle, Britanya’daki hayatlarıyla ilgili “Sadece varolarak Britanya’daki hiyerarşinin dinamiklerini zorluyorduk” dedi.

Markle, gazeteci Davis’in “Kraliyet ailesi ve kendi ailesiyle kendi arasında affetme şansı olup olmadığına” ilişkin sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

“Bence affetmek çok önemli. Affetmemekten daha fazla enerji gerektiriyor. Affetmek çok çaba gerektiriyor. Ben aktif bir çaba harcadım” dedi.

Sussex çifti, Kraliyet ailesiyle yaptıkları anlaşma çerçevesinde Kraliyet unvanlarını bırakmış, finansal olarak bağımsız bir şekilde çalışma haklarını elde etmişti. Prens Harry, doğumundan gelen “prens” unvanını korumuştu.