Dünya

Kraliçe Elizabeth'in cenazesine katılacak dünya liderlerinin ticari uçuş tercih etmesi, tören alanına otobüslerle gitmesi istendi

Kral 3. Charles’ın cenaze töreninden önceki akşam Buckingham Sarayı’nda dünya liderlerini ağırlayacağı belirtildi

12 Eylül 2022 10:43

T24 Dış Haberler

96 yaşında hayatını kaybeden Britanya Kraliçesi Elizabeth’in 19 Eylül’de düzenlenecek cenaze törenine katılacak dünya liderleri ve eşlerinin, ülkeye ticari uçuşlarla gelmesi, cenaze alanına ise otobüsle ulaşması istendi.

Politico, Kraliçe Elizabeth’in cenaze törenine katılacak dünya liderlerinden talep edilenlerin yer aldığı belgeye ulaştı. Belgelere göre, her ülkeden yalnızca devlet başkanları ve eşleri, Kraliçe Elizabeth’in cenaze törenine davet edildi.

Büyükelçiliklere gönderilen belgede, cenaze alanında oluşacak kalabalık nedeniyle davetlilerin ailesinden ya da ekibinden başka birinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Törene katılamayacak devlet başkanlarının resmi temsilci olarak başka birini gönderebileceği belirtildi.

Kral 3. Charles’ın cenaze töreninden önceki akşam Buckingham Sarayı’nda dünya liderlerini ağırlayacağı belirtildi.

“Özel jetlerle gelmeyin”

Politico’nun ulaştığı belgelere göre, Londra Heathrow Havalimanı’nda özel uçuşlara uygun düzenleme yapılmayacağı için dünya liderlerinden Londra’ya ticari uçuşlarla ulaşmaları istendi. Özel jet konusunda ısrarcı olan liderlerin ise Londra çevresinde “daha az kalabalık havaalanlarını tercih etmeleri” önerildi.

Havalimanıdan törenin gerçekleşeceği yerlere helikopterlerle ulaşımın da yasak olacağı belirtilen açıklamalarda, liderlerin otobüslerle törene ulaştırılacağı aktarıldı.