Gündem

KPSS tercih kılavuzu; KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM'nin düzenlediği KPSS Ortaöğretim, Ön lisans ve Lisans sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından 2022 tercih kılavuzu yayımlandı. Binlerce adayın beklediği kılavuz ÖSYM'nin resmî sitesinden adayların erişimine açılırken KPSS tercih kılavuzu internette gündem oldu. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

22 Aralık 2022 15:23

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), tercih kılavuzu yayımlandı. Lisans, ön lisans ve orta öğretim sınavlarına giren adaylar, aldıkları puanlara göre tercihlerini yapabilecek.

ÖSYM, KPSS tercih kılavuzunu adayların erişimine açtı. Tercih yapmak isteyen adaylar, arama motorlarında, "KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? Lisans, ön lisans, ortaöğretim KPSS tercihleri nasıl yapılır" sorularının yanıtını araştırmaya başladı.

KPSS tercih kılavuzu, internette gündem konusu oldu. Peki, KPSS tercih kılavuzu; KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte KPSS tercih kılavuzu ekranı:

KPSS 2022/2 tercih ekranı erişime açıldı

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları başladı.

Tercihler 21-28 Aralık 2022 arasında alınacak. Detaylar tercih kılavuzunda yer aldı.

KPSS tercihleri nasıl yapılır?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan tercih kılavuzu doğrultusunda gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel tercih başvurusu yapılabilecek.

KPSS TERCİH KILAVUZU